Meillä tapahtuu
Tervehdys
10.02.2014 12:07

Talvinen tervehdys täältä Tähtelästä.

 

Joulu mennä hurahti, ja uusi vuosi on lähtenyt käyntiin muvasti! Saimme tammikuussa uusia työntekijöitä kun Mia ja Heli lähtivät uusiin haasteisiin. Aurinkoisille tuli Sanna Tikka ja Tähtösille Kati Paakki, sekä uusi päiväkotiapulainen Sirja Hankonen. Pakkanen on paukkunut kovasti tammikuussa joten olemme viettäneet aikaa sisällä tehden uuden vuoden raketteja, pakkasaurinkoja, lumiukkoja ja niihin liittyviä satuja, sekä ulos pakkastauluja sekoitellen vesiväreistä kauniita värejä! :) Eskarit ja pikkueskarit ovat aloittaneet viime viikolla luistelun ja kaikkien Tähtösten on mahdollisuus luistella ke 12.2! Ensi viikolla koko talo pääsee hiihtämään, joten sukset saa halutessaan tuoda päiväkodille seuraavan kahden viikon ajan! :)

Mukavaa kevään odotusta: Tähtelän tädit

 
Talvi on tulollaan
28.10.2013 09:20

Syksymme on kulunut mukavasti askarrellen syksyisiä kädentöitä. Olemme viettäneet Metsämörri- ja Vauhtivarvasviikkoa, johon vanhemmatkin saivat osallistua iltapäiväkahvien merkeissä. Olemme myös retkeilleet yhdessä läheisessä Mörrimetsässä, jossa lapset ovat saaneet nauttia syksyisestä luonnosta ja syödä eväitä. Eskarit ovat viettäneet uintiviikkoa Raksilan uimahallissa. Kyllähän meillä oli innokkaita uimareita! :) Syyslomaviikolla vietimme rauhallisempia leikkipäiviä, kun osa lapsista oli syyslomalla. Nyt marraskuun alusta aloitamme askartelemaan iseille supi-supi-juttuja :) Otamme käyttöön pienryhmätoiminnan päiväkodissamme marraskuusta alkaen.

Talvi lähestyy, joten muistakaapa tarkistaa hoitoreppujen sisältö. Mukana olisi hyvä olla lämmintä vaatetta (välikerrasto), villasukkia, varavaatetteita, kuravaatteet sekä kumpparit.

- Torstai 5.12 itsenäisyyspäiväjuhla, lapset saavat halutessaan pukeutua juhlavasti

- Itsenäisyyspäivänä 6.12 päiväkotimme on kiinni

- 11.12 joulukirkko, lähtö päiväkodilta klo 8.45.

- 12.12 joulujuhla klo 18.00 alkaen

 

Talvisin terveisin, Tähtelän tädit

 

 

 
Marraskuun tärkeät päivämäärät
28.10.2013 09:04

MARRASKUUN TIEDOTE VANHEMMILLE

- Halloween naamiaiset perjantaina 1.11 asu vapaa!
- Isänpäivän kunniaksi aamukahvit perjantaina 8.11
- Valokuvaus tiistaina 19.11 klo. 9.00 alkaen, joten olethan paikalla ajoissa!

PIENRYHMÄTOIMINTA TÄHTELÄSSÄ

Oululaisessa varhaiskasvatuksessa korostetaan pienryhmissä toimimisen tärkeyttä, ja myös me päiväkoti Tähtelässä otamme pienryhmätoiminnan osaksi pk:n arkea, koska haluamme tukea lapsen kasvua ja kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Pienryhmätoiminnan tavoitteena on lapsen perusturvallisuuden, tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen tukeminen, sekä rauhallisen ja positiivisen ilmapiirin luominen kaikkeen lasten toimintaan. Lisäksi se takaa leikkirauhan, ja tarjoaa meille kasvattajille mahdollisuuden keskittyä lapseen yksilöllisemmin.

Käytännössä tämä tarkoittaa tätä:
- Päiväkodissa ei ole enää kahta eri ryhmää (pienet/isot), vaan toimimme yhtenä ryhmänä joka toimii molemmilla puolilla (Tähtöset ja Aurinkoiset)
- Lapset on jaettu neljään eri pienryhmään (jokaiselle aikuiselle yksi ryhmä)
- Värikoodit kertovat mihin ryhmään lapsi kuuluu. Päivi toimii sinisten kanssa, Jenni oranssien, Mia vihreiden ja Miia keltaisten kanssa. Värikoodit näette lasten lokeroiden yläpuolelta (HOX: lokeropaikat muuttuneet ryhmäjaon mukaan)
- Pääsääntöisesti siniset ja orassit puuhailevat Päivin ja Jennin kanssa Tähtösten puolella. Vihreät ja keltaiset touhuilevat Miian ja Mian kanssa Aurinkoisten puolella. Eli aamupuuro, aamupäivän toimintahetki, lounas ja nukkuminen tapahtuu näissä ryhmissä omilla puolillaan
- Osa aamu-ulkoilusta tapahtuu myös pienryhmissä
- Iltapäivisin nukkarin jälkeen ryhmät kiertävät talon sisällä(esim. siniset ja vihreät vaihtavat puolia)
- Ilmotustaululla on lukkari, josta näette värikoodien mukaan millä puolella ryhmät toimivat milloinkin, ja tiedätte kummalta puolelta voitte hakea lapsenne iltapäivisin
- Askartelut ja jumppa toteutetaan pääsääntöisesti pienryhmissä omilla puolillaan
- Retket ja perjantain laulu/leluesittely tapahtuu edelleen yhdessä koko talon voimin
- Pyrimme aloittamaan pieryhmätoiminnan 4.11 alkaen!

 
Kesätiedote
29.05.2013 08:00

Päiväkoti Tähtelä tiedottaa 

Kesä tulla humahti, siispä päivitystä kaipaa tarhareppu, ei villasukkaa tarvitse teidän heppu.

Ensinnäkin lapsen vaatekerran tarkistaminen repusta, että mukana olisi seuraavaa:
* vaihtoalusvaatteita
* vaihtosukkia tai sukkahousuja
* ohuita puuvillaisia pitkähihaisia puseroita ja housuja, erilliset ulkoiluhousut, jottei hiekkaa ja soraa kulkeudu leikki- ja nukkumatiloihin
* mahdollisesti ulkoilupuku viileinä kesäpäivinä
* lippis, hattu tai huivi suojaamaan päätä auringon paahteelta
* sadevaatteet ja kumpparit

Pyydämme myös tuomaan nimellä varustetun juomapullon ja aurinkovoiteen.

Kesä- ja heinäkuussa toimimme “kesäohjelman” mukaan. Ulkoillemme  ja nautimme kesästä paljon. Retkeillään, askarrellaan ja jumpataan kun siltä tuntuu :) Eväitä ei retkille tarvitse tuoda.

Aurinko terveisin

Tähtelän tädit

 
Palautekysely
22.04.2013 10:57

Kiitokset kaikille palautekyselyyn vastanneille! :) Tässä olisi hieman koontia vastauksienne perusteella.

1. Tyytyväisyys lapsen päivähoitoon?

-Saamamme palautteen mukaan asiakkaat olivat erittäin tyytväisiä Tähtelän hoitoon ja saimme ruusujen lisäksi kiitosta lämpimästä tunnelmasta ja hyväntuulisista hoitajista!

 

2. Miten sujuu saapuminen ja lähtö päiväkodista, yhteisyö kodin ja päivähoidon välillä?

-Palautteen mukaan saapuminen ja lähtö sujuu suurimman osan mielestä erittäin hyvin ja yhteistyöhön hoitajien ja vanhempien välillä oltiin myös erittäin tyytyväisiä.

 

3.Miten otamme huomioon vanhempien toiveet?

-Suurimman osan mielestä otamme toiveet erittäin hyvin huomioon.

 

4. Tyytyväisyytenne hoidonlaatuun ja kokemuksenne henkilökunnan ammattitaidosta?

-Palautteen mukaan asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä hoidonlaatuun, muutamassa pyydettiin enemmän poika-aiheisia askarteluja ja kiinnittämään huomiota pukemiseen. Myöskin ammattitaidosta saimme pelkkää plussaa ja kiitosta!

 

Kokonaisuudessaan oltiin siis tyytyväisiä hoitoon :) Kiitos teille vanhemmat palautteesta, sen perusteella pystymme muuntamaan ja kehittämään toimintaamme taas parempaan suuntaan!

-Tähtelä

 

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>