Meillä tapahtuu
Talvi
07.02.2011 12:46

Talvisia terveisiä Tähtelästä!

Lunta ja pakkasta on riittänyt tälle talvea, jälleen kerran. Talvi on näkynyt ja tietysti tulee vielä näkymään meillä myös kädentöissä, ulkoleikeissä ja lauluissa.  Olemme tehneet lumiukkoja, metsän eläimiä talvimaisemaan, jäätaidetta ja ulkona komeilee lasten tekemä lumilinna. Lauluissa raikaa “Rati-riti-ralla”, “Lumiukko”, “Koska luistellaan”…


TULOSSA:

* ystävänpäivän aamukahvit perjantaina 11.2. klo 7-9.

* ystävänpäiväjuhla 14.2.

* valokuvaus 15.2. klo 9 alkaen.

* Tähtösillä hiihtoviikko viikolla 11 , sukset voi säilyttää päiväkodilla.

* vanhempainilta 17.3. klo 18.

* kevätjuhla viikolla 20.

* kevätretki viikolla 21. Otamme ideoita vastaan teiltä vanhemmat!


Käynnissä ovat Kasvatuskeskustelut. Varatkaa aika ilmoitustaululta olevalta listalta.

 
Joulun aukiolot
08.12.2010 11:59

Päiväkoti on auki 27.-31.12. klo 7-17.

 
Kohti joulua!
23.11.2010 10:00

Täälllä Tähtelässä alamme pikkuhiljaa valmistautua joulun tuloon ja sen viettoon. Tulevissa askarteluissa teemme ikkunaan kynttilän, keppitonttuja, enkeleitä ja viimeisellä viikolla saamme piparintuoksua taloon, jolloin leivomme lasten kanssa pipareita. Laulut ja sadut siirtyvät jouluaiheisiin, "joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella..."

 

TULEVIA TAPAHTUMIA:

 

3.12. Juhlimme itsenäisyyspäivää. Olisi mukava jos lapset pukeutuvat juhlavasti tänä päivänä.

9.12. Jouluinen askarteluilta päiväkodilla klo 18. Lapset ja vanhemmat saavat askarrella joulukortin, jonka sitten viemme postipojan vietäväksi. Tarjoamme torttukahvit, lapsille pipareita ja mehua.

10.12. Satuhetki kirjastolla klo 10. Lähdemme klo 9.30, joten saavuthan ajoissa.

15.12. Joulukirkko Oulunsalon kirkossa klo 10. Lähdemme klo 9.30.

22.12. Koko talon yhteinen jouluretki lähimetsään.

 

Päiväkoti on kiinni jouluaaton 24.12. (perjantai) ja loppiaisen 6.1. (torstai).

 

Joulukiireistä huolimatta ihanaa joulunodotus aikaa toivottaa Tähtelän tonttutädit

 
SYKSYNSATOA ja vähän tulevaa
28.09.2010 11:42

Syksy ja päiväkodin toiminta on pyörähtänyt täydellä tohinalla hyvään käyntiin. Askarteluissa on syntynyt sieniä, paperimassa hiiriä ja siiliä. Olemme maalanneet marjamättäitä ja värittäneet liidulla kauniita syksynlehtiä paperin läpi. Kirjaviikolla kävimme kirjastossa, lapset saduttivat oman sadun askartelemastaan hiirestä. Kunnan päivähoidon yhteinen syystaidenäyttely pidetään kirjastossa 4.-15.10. Käykääpä vanhemmat vilkaisemmassa lasten ihanaa taidetta.

 

Vauhti varpaat- viikkoa vietääme 27.9.-1-10. touhuten pitkin viikkoa liikunnallisia askareita, päättyen hurjaan aarrejahtiin!

 

Loka-marraskuu alkaa syksyisten askartelujen merkeissä. Tulossa on retkiltä kerättyjen lehtien työstämistä...Iltapäiväkahvit tarjotaan TORSTAINA 14.10. klo 15 alkaen, jonne lapset leipovat syksyistä marjapiirakkaa. Sitten alkavatkin sipi-supi hommat ihanille isille :) Marraskuu tuo tullessaan pimiät hommat ja perinteiset Halloween-naamiaiset pidämme PERJANTAINA 5.11.

 

Isiä muistame isänpäiväaamukahveilla PERJATAINA 12.11.

 

Toivotamme kuulaita syyspäiviä kaikille!

 
Syystiedote
18.08.2010 12:11

TÄHTELÄN SYYSTIEDOTE


Uusi toimintakausi on pyörähtänyt pikkuhiljaa käyntiin. Tässä teille hieman tietoa Tähtelän toiminnasta.

Maanantai ja tiistai ovat kädentaidon päiviä, jolloin askartelemme, maalaamme…

Valistustalolla käytävien jumppien osalta pidämme alkusyksystä taukoa. Keskiviikko säilyy kuitenkin jumppapäivänä ja jumppaamme päiväkodilla, sään salliessa ulkona.

Torstai on edelleen meillä retkipäivä. Mukaan siis pienet eväät ( EI HERKKUJA) sekä sään mukainen vaatetus. Lähdemme päiväkodilta klo 9.15, saavuthan siis ajoissa.

Perjantai jatkuu lelupäivänä, silloin lapsi voi tuoda oman lelun mukana päiväkodille. Muina päivinä vain unilelu ja sekin saa odotella lapsen omassa lokerossa päivälepohetkeä. NIMIKOI lelut.

Vanhemmille tarkoitetut iltapäiväkahvit jatkuvat, se on todettu mukavaksi rupatteluhetkeksi. Syksyn ensimmäinen on  TORSTAINA 9.9. klo 15.00 alkaen.

Teemana meillä on vuoden aikojen vaihtelu ja kuinka se näkyy luonnossa.

Ruokailusta: isompien lasten  kanssa olemme jo keväällä sopineet, että kun on ns. normiruokaa ( esim. perunat ja lihakastike) syödään lautaselta jotain kaikki, jonka jälkeen voi hakea voileivän. Mielestämme pelkällä leivällä ja maidolla ei kasvava lapsi jaksa touhuta koko päivää. Jos ruokana on jotain erikoisempaa ( esim. kaalipata) riittää maistelu muutaman kerran.

MUISTUTUKSENA:

Varatkaa lapsille riittävästi vaihtovaatteita sekä ERILLISET ulkoiluvaatteet. Aamusta on jo hyvä olla kunnon ulkopuku. Kumpparit ja kuravaatteet on myös hyvä tuoda jo päiväkodille. Muista NIMIKOIDA lapsen vaatteet.

Päiväkotiin tullessa peskää kädet tai laittakaa käsidesiä, näin saamme pidettyä nuhat ja mahataudit paremmin kurissa.

Eteisen seinällä on edelleen muistitaulut, joihin laitamme viikko-ohjelman ja ilmoitusluontoisia ajankohtaisuuksia. Kurkkikaapa sitä ohi kulkiessanne J

Mukavaa syksyä !

Yhteistyöterveisin

Päivi, Mia ja Piia

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>