Meillä tapahtuu
Kohti joulua!
23.11.2010 10:00

Täälllä Tähtelässä alamme pikkuhiljaa valmistautua joulun tuloon ja sen viettoon. Tulevissa askarteluissa teemme ikkunaan kynttilän, keppitonttuja, enkeleitä ja viimeisellä viikolla saamme piparintuoksua taloon, jolloin leivomme lasten kanssa pipareita. Laulut ja sadut siirtyvät jouluaiheisiin, "joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella..."

 

TULEVIA TAPAHTUMIA:

 

3.12. Juhlimme itsenäisyyspäivää. Olisi mukava jos lapset pukeutuvat juhlavasti tänä päivänä.

9.12. Jouluinen askarteluilta päiväkodilla klo 18. Lapset ja vanhemmat saavat askarrella joulukortin, jonka sitten viemme postipojan vietäväksi. Tarjoamme torttukahvit, lapsille pipareita ja mehua.

10.12. Satuhetki kirjastolla klo 10. Lähdemme klo 9.30, joten saavuthan ajoissa.

15.12. Joulukirkko Oulunsalon kirkossa klo 10. Lähdemme klo 9.30.

22.12. Koko talon yhteinen jouluretki lähimetsään.

 

Päiväkoti on kiinni jouluaaton 24.12. (perjantai) ja loppiaisen 6.1. (torstai).

 

Joulukiireistä huolimatta ihanaa joulunodotus aikaa toivottaa Tähtelän tonttutädit

 
SYKSYNSATOA ja vähän tulevaa
28.09.2010 11:42

Syksy ja päiväkodin toiminta on pyörähtänyt täydellä tohinalla hyvään käyntiin. Askarteluissa on syntynyt sieniä, paperimassa hiiriä ja siiliä. Olemme maalanneet marjamättäitä ja värittäneet liidulla kauniita syksynlehtiä paperin läpi. Kirjaviikolla kävimme kirjastossa, lapset saduttivat oman sadun askartelemastaan hiirestä. Kunnan päivähoidon yhteinen syystaidenäyttely pidetään kirjastossa 4.-15.10. Käykääpä vanhemmat vilkaisemmassa lasten ihanaa taidetta.

 

Vauhti varpaat- viikkoa vietääme 27.9.-1-10. touhuten pitkin viikkoa liikunnallisia askareita, päättyen hurjaan aarrejahtiin!

 

Loka-marraskuu alkaa syksyisten askartelujen merkeissä. Tulossa on retkiltä kerättyjen lehtien työstämistä...Iltapäiväkahvit tarjotaan TORSTAINA 14.10. klo 15 alkaen, jonne lapset leipovat syksyistä marjapiirakkaa. Sitten alkavatkin sipi-supi hommat ihanille isille :) Marraskuu tuo tullessaan pimiät hommat ja perinteiset Halloween-naamiaiset pidämme PERJANTAINA 5.11.

 

Isiä muistame isänpäiväaamukahveilla PERJATAINA 12.11.

 

Toivotamme kuulaita syyspäiviä kaikille!

 
Syystiedote
18.08.2010 12:11

TÄHTELÄN SYYSTIEDOTE


Uusi toimintakausi on pyörähtänyt pikkuhiljaa käyntiin. Tässä teille hieman tietoa Tähtelän toiminnasta.

Maanantai ja tiistai ovat kädentaidon päiviä, jolloin askartelemme, maalaamme…

Valistustalolla käytävien jumppien osalta pidämme alkusyksystä taukoa. Keskiviikko säilyy kuitenkin jumppapäivänä ja jumppaamme päiväkodilla, sään salliessa ulkona.

Torstai on edelleen meillä retkipäivä. Mukaan siis pienet eväät ( EI HERKKUJA) sekä sään mukainen vaatetus. Lähdemme päiväkodilta klo 9.15, saavuthan siis ajoissa.

Perjantai jatkuu lelupäivänä, silloin lapsi voi tuoda oman lelun mukana päiväkodille. Muina päivinä vain unilelu ja sekin saa odotella lapsen omassa lokerossa päivälepohetkeä. NIMIKOI lelut.

Vanhemmille tarkoitetut iltapäiväkahvit jatkuvat, se on todettu mukavaksi rupatteluhetkeksi. Syksyn ensimmäinen on  TORSTAINA 9.9. klo 15.00 alkaen.

Teemana meillä on vuoden aikojen vaihtelu ja kuinka se näkyy luonnossa.

Ruokailusta: isompien lasten  kanssa olemme jo keväällä sopineet, että kun on ns. normiruokaa ( esim. perunat ja lihakastike) syödään lautaselta jotain kaikki, jonka jälkeen voi hakea voileivän. Mielestämme pelkällä leivällä ja maidolla ei kasvava lapsi jaksa touhuta koko päivää. Jos ruokana on jotain erikoisempaa ( esim. kaalipata) riittää maistelu muutaman kerran.

MUISTUTUKSENA:

Varatkaa lapsille riittävästi vaihtovaatteita sekä ERILLISET ulkoiluvaatteet. Aamusta on jo hyvä olla kunnon ulkopuku. Kumpparit ja kuravaatteet on myös hyvä tuoda jo päiväkodille. Muista NIMIKOIDA lapsen vaatteet.

Päiväkotiin tullessa peskää kädet tai laittakaa käsidesiä, näin saamme pidettyä nuhat ja mahataudit paremmin kurissa.

Eteisen seinällä on edelleen muistitaulut, joihin laitamme viikko-ohjelman ja ilmoitusluontoisia ajankohtaisuuksia. Kurkkikaapa sitä ohi kulkiessanne J

Mukavaa syksyä !

Yhteistyöterveisin

Päivi, Mia ja Piia

 
Kesä ja kärpäset!
03.06.2010 11:11

Vihdoinkin meillä on kesä. Osa lapsista on jo kirmannut kesälaitumille, osa vielä odottelee kesälomaa. Ennen kesälomia ehdimme viettää keväisen illan laulaen, kylväen kukkia itsemaalattuun purkkiiin ja kahvitellen. Kävimme myös Liminganlahden luontokeskuksessa kevätretkellä.

 

Tähtelässä olemme siirtyneet kesäaikaan eli otamme rennosti ja ulkoilemme mahdollisimman paljon, päiväkodin pihalla sekä lähiympäristössä. Jumpat Valistustalolla jatkuvat syksyllä. Torstain retket samoin. Kesätorstaisin ei siis tarvitse tuoda eväitä.

 

Kasvimaa on möyhitty ja sinne kylvettiin mm. porkkanan ja vihanneskrassin siemeniä.

 

Päiväkoti Tähtelä sulkee ovensa 28.6.-30.7. väliseksi ajaksi. Päiväkoti Neptunus päivystää tuona aikana.

 

Haluamme kiittää kuluneesta toimintavuodesta ja toivottaa kaikille oikein lämmintä, aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Elokuussa jatketaan :)

 
Kevät keikkuen tulevi!
23.04.2010 11:12

Pakkasien ryhdittämä talvi kääntyi vihdoin kevääksi. Aurinko alkoi lämmittää ja talitiaisten tuttu ti-ti-tyy alkoi kuulua. Tänne Tähteläänkin muuttivat kottaraiset ja paperille maalautui ihania kevään värejä, keltaista ja vihreää. Retkillä tutkimme luonnon heräämistä talven jälkeen, ja johan jo törmäsimme heränneeseen muurahaispesään. Sipi-supi juttuja olemme jo aloitelleet...

 

Kevät on ulkoilun ja liikunnan aikaa, siispä osallistumme KESKIVIIKKONA 28.4. Nuoren Suomen liikuntatapahtumaan, järjetämällä iltapäivällä KLO 15.30-16.30 lasten ja vanhempien yhteisen liikuntatuokion. Joka viikoiset jumpat ja retket jatkuvat.

 

Kevään juhlaa, vappua juhlimme PERJANTAINA 30.4. Sinne voi pukeutua hassun hauskasti, ihanaiseksi kaunokaiseksi tai tulla sellaisena kun on.

 

PERJANTAINA 7.5. juhlistamme kaikkia ihania äitejä tarjoamalla aamukahvit.

 

Kevätjuhlaa vietämme TORSTAINA 20.5. alkae klo 18. Laulamme ja leikimme keväisiä laulaja ja leikkejä, sekä vietämme mukavaa yhteistä aikaa.

 

Kohti kesää mennään!

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>